Saturday, October 20, 2012

CinTa AKAN KembaLi ;p


            Kemana hati ni kan ku bawa
              Terasing ditasik cemara
              Tak mampu mencarimu lagi
              Oh tak mampu

              Disana, terbayang wajahmu
             
Disini, fikiranku terpaku

              Adakah ini hanya mimpi
              Oh mimpi

              Ku lihat dunia merobek segalanya
              Mencengkam memperdaya namun ku masih percaya
              Oh tak mungkin kita terpisah selamanya
              Tanpa bertemu kembali

               Selagi aku bernyawa
               Aku kan mengemis cinta

               Kasihaniku cintai aku
               Kerana ku tak sanggup
               Derita tanpa cintamu

               Ku lihat dunia merobek segalanya
               Mencengkam memperdaya namun ku masih percaya
              Oh tak mungkin kita terpisah selamanya
              Tanpa bertemu kembali

              Selagi aku bernyawa
              Aku kan mengemis cinta
              Selagi aku bernyawa
              Aku kan mengemis cinta

          (dengan beraninye membotakkan kepale.. hihih comell)

Wednesday, May 2, 2012

""KaU PiNaNG DiA DeNGaN BiSMiLLaH'""

'= Ku Pinang Kau Dengan Bismillah ='

hermmm bercerita tentang mania. MANIA?? ok.. sebab ape aq nak cite nie? hehehe...
sebabnye  pade konsert minggu ke7 adelah minggu duet dalam program MANIA
tapi agak frust gak ah xdpt tgk live.. bajet2 dapat tgk live sekali... halamak aiii ado hal mutelak plk SPOILL!! 

tapi tu xkesah ah kan.. atleast dpt gak tgk ulangan kat tv diikuti  via youtube ngeh3... mane boley lambat..
nak taw pasal ape aq frust sgt sbb xtgk konsert mania minggu ke7? selame mania berlansung aq xpenah miss lgi tgk live... so bile da konsert ke7 yg kononye ade "kejutan" ni xtgk rase rugi je.. hehehe

lepas da tgk dorang wat persembahan aq asyk senyum2 jak hihihihi...
kalau dulu BILA CINTA sekarang KU PINANG KAU DENGAN BISMILLAH lepas ni ape plk? hope sgt lepas ni ade lagu duet dorang dua,,, ermmm agak2 sape ler yg aq dok cite2 ni kan??
hermm mesti korang dapat teka punyelah kan?ekekeke...

dorang nampak sangat100 serasi CUTE! SWEETTTTTTTTTT!!! malam tu dua2 pn memalu tapi mau ahaks..;p yeke? tah3 xtaw3 huhu.. Sonok diikuti beronok2 tgk Shahir pinang Adira hahahahaha...Shahiratics suke lettew da dorg sweet sgt nak wat camne kan? hihii...

"HAMPA TERASA BILA  KU TANPAMU HIDUPKU TERASA MATI JIKA KU TAK BERSAMAMU... HANYA DIRIMU SATU YANG AKU INGINKAN.. KU BERSUMPAH SAMPAI MATI HANYALAH DIRIMU" Auwww so sweettt manissss!!

hope lirik lagu KPKDB tu suatu ary nanti akan jadi realiti.. "BIAR DIA DIJADIKAN TIBA REALITI" haha lirik lagu ilusi adira pn termasok gak hihi..
tapi tu ah.. syokk gilak.. aq ary2 dok REPEAT peat peat..kadang sampai hang2 Tab aq huwaaa... Terbaekkk mmg la kan...

pape pn korang jangan lupe lak untk VOTE Adira ek? heee.... kalau ade VOTE untk SHAHIRA pasti dorg akn jd juare kikikikih... bagi aku perfomance dorg memang the vasss la.. mybe kimia dorang kuat.. xperlu nak pegang2 like OMBAK RINDU kat AJL tu kan? dont touch my hand wakakakaa...(meronta2 nak lepaskan) ;pp bahasa tubuh n tenungan mata ke hati yang ikhlas itu da cukup buat orang sekeliling merasai bait2 lirik lagu tersebut :)

                                                         


                           Antara pic2 yg sweet


                   RESTU ALLAH KU MENCINTAI DIRIMU...


                              ATAS RESTU ALLAH


               ATAS RESTU ALLAH KU INGIN MILIKIMU KU BERHARAP
                     KAU MENJADI YANG TERAKHIR UNTUKKU


                         KU PINANG KAU DENGAN BISMILLAH


                hahaha senyum2.. serasi bershameee.. hihihihi.. "sesuatu"
                             



  La la la nyanyi bersama kau melodi ku irama la la la nyanyi bersama tak kira caranya
                        asalkan kita bersama
                    tengok rehearsal dulu eh? hahahhaa...



               Nahhh ni baru REAL punye hehehe...  pishangggg!!



   



                            BAHAGIAAAAA...............appy OD ;p

Monday, October 3, 2011

!!Ade Ape2 Ape??!!

kalau ade? so what?

hermm ade cite best ahaha tapi xboley share sepenuhnya werkkk!!!

"Walaupun pakai tak sedondon semasa hadir di Rumah Terbuka Astro baru-baru ini, namun kemesraan antara penyanyi kelahiran Akademi Fantasia Shahir & Adira ini masih terpancar jelas. Kalau Budiey tak silap, Shahir dan Adira juga pernah digosipkan satu ketika dulu semasa mereka sama-sama keluar dari AF8. Sekarang ni macamana pulak hubungan diorang ni? Mmm… saje je nak usik-usik, manalah tahu ada cinta berputik. Hanya mereka je yang tahu"

wink2 ;) sukakkkk statment nie... patut la pun kene tempias gosip..rupanya berkepit je mlm tu muahahah...
tapi aq suke gosip2 dorg ber2 ni ahahha...membuatkan hati aq senang n senyum je selalu...mood moody trs tuka good mood ahahah...sengal!!
pelik2 asal xde pulak gosip psl RCW ngn shahir??? or HAFIZ ngn adira??? adakah??? wahahah agaknye laa tu...(fham2  sudehh) bgs la xde kalau x sakit hati ler aq...bkn aq je sume la wkakaka..

tajuk entry bukan main lagi kan ADA APA APA KE? kakaka...kalau ade camne? lantak la huhu...watpe nak kecoh2 t xjadi sape yg susah? muehehe... aq mls je nak cite psl hubungan orang ni psl aq pnye hub pn kelaut kakakkah... tapi aq xnk mskkan cite aq sbb aq bkn artis huhu..  sejak peristiwaa open house mlm tu kan wkakka...aq asyk nk senyum jek..hadoii parah cam aq plk dilamun cintaa....hahahahhaha....bengap!
artis kesayangan bahagia kite pn tumpang la 2kaki kan...hihihi..
tumpang OD skli hahaha....
lepas ni kalau boley la kan ade gosip yg sedap dibace lgi...jgn kuar gosip dot dot dot dot lgi da la xsuke huhu... plg best bile dpt taw yg dorg da semakin... ehem3 heheheh...

shahir makin chubby skrg same la ngn adira tu hehe..agaknye nak diet sesame laa tu ahaks... kalau betul pn ape salahnye...hahahaha tapi diet2 jgk...makan jgn lupe ye HARUSSSS MAKANNN....hahahha


susah kalau dapat tokpah same naik ni wkakaka... nampak malu padahal dalam hati ade taman...tettttt huhuhu... tgk je la muke dorg berseri2 huhu...betul la ni ade ape2?? wkakaka
andai jodoh tidak kemana...cinta sejati akan berkekalan...wahh cinte ni cinte ke? haha xtaw3 (-_^)v
               baju pun tertukar kaler fav muahahah...bgs2 hanye yg memahami je fham..wiiiii~

Thursday, September 15, 2011

"KeTERsamaan"

haa aryni nak cite psl TERsame plk...hehe,,
ermm korang taw kan aq suke shahira so cite pasal dorg lgi...

kimia dorg gile punye kuat.. aq pn pelik dlu tapi lame2 da faham sgt da.. hihi,,
cara pose same walaupn bkn photoshot same time huhu.. tu la org  kate jodoh kuat haha saye xtaw ape..
kadang baju wane same byk laa yg same..ckp pn same kadang hahah aq sukak,.. yg baju tu mybe da bincang kot ahahak...biase laa kan huhu...aq fhm tu, tapi klau dlu2 tu kot laa tapi skrg?? tetttt entah laa.. selalu tersame dari kecik sampai besar asyk la Tersame..dari lom jadi artis da ade kimia..xfaham aq kikih.. kan da kate tdi..jodoh kuat.. yela klau da jodoh xkan lari gunung dikejar...berkecewa2 dahulu berbahagia2 kemudian hua3...

adira sgt serasi ngn shahir..ngn hafiz???? ahahahah bgi aq cikit pn xde sweet nye tu haha jaatnye aq.. tapi mmg betol pn kan.. aq rase hafiz tu just untk tutop kes je ahaks,,, klau dorg kapel pn xpe laa xksh jgk klau da jodoh ngn shahir kuat wkakakaka...tetttt jgn marah ye sekadar pendapat huhuhu...

xhbs lgi ni pasal TER ekeke...byk yg ter isyh xtaw nk ckp camne mmg byk laa...klau kat 'kg' tu siap wat album TERsame haha...cute seh..ermmm klau cite pasal TER dorg tu mmg laa kan cam biase xkan hbs hihihi...haa sampai ke "HIHIHI" pn same jgk laa wkakakkaka...best btl dpt tokpah yg sepotink 2potink ni ahahah... tersame ni sampai ke cucu2 nye pn tersame ekekke...post pic tersame pn dlm mase yg same..haa xke parah tu? hua3...giler laa.. byk mmg byk pic dorg yg tersame...smpai penuh laa lam lappy aq ni ekkeke...kalau xcaye tgk la sendiri pic dibwah tu..huhu





    haaaa....skarg da caye kan? hahahaha itu la itu mereka yg selalu TERsame...

Sunday, September 11, 2011

~Terjebak~

dulu FB aku sunyi...rase cam xnak pn on FB nie...then bile aq tgk akak aq hari2 dye on9...aq pn pelik an.. tgk jap2 tergelak sorang2..aq pn try la dtg dekat tengok..hermmm tgk2 dye dok bukak 1 fanpage nie.. time tu af8 da dekat2 nak hbs kot..time konsert ke6 xsilap aq..
aq tgk ape yg dye dok senyum2 tu kan.. sekali aq tgk...WAHHH!! rase teruja pn ade ar time tu hihihik...page tu name nye "shahir+adira=shahira(just for SHAHIRATICS)" aq pn saje la gatal2 tekan 'LIKE' tu hehee...n xsangke lak aq dari aq xsuke shahir n adira tu sekarang da jadi kegilaan.. sejak dari tu la aq terjebak dengan FB n terjebak dgn page "SHAHIRATICS" tu hihi.. tapi seronok siak..! aq dapat member2 yang sengal2 ubi siap wat grup bagai...haha,, kalau kat 'kg fenink lalat' tu dorang hari2 meroyan..ade je pic shahir n adira sume pakat komen berjela2 sampai ke subuh pn xhbs royan dorang tu... tapi tu laa "best"


time shahir kuar rase cam tah pape xpatut btl la rasenye time tu heheh...yela sian kat adira xde tempat mengadu kikikih... tapi lepas je ade af masuk yeayyyy sume ape lagi....gerak gempur afmasuk shahir... alhamdulillah rezeki menyebelah pade shahir..hihi, happy la orang2 kg n shahirfc tu..hehe,


tgk diari amboii siap pektis tamally maak laa 'suka mata kau yg coklat la' hahaha sweet gilak time tu rase nak nyerit2 dpn tv wkakakaka....biase la meroyan kan...ekeke,, bile af da hbs ade lak pelancaran album hits af8..pe lagi pic2 melambak la bersama2 heheh xnak berjauhan kot! tetttt....sy xtaw ape hahahaha...


bile da lame2 page tu n da cecah 10k penduduk kat 'kg' tu ade lak yg jeles tah kenape..dipedajalkan pulak didelete pulak 'kg' kitorang isyh2 trok3...dengki btl huhu... tapi xpe la semua da berlalu n skarang da ade kg bru... tp xbape nak hapening laa uhuk2...tapi dorg still 'OD' heheh...


haaa nak tau OD tu ape? heheh sile tanye 'tok ketua kami' mueheheh...
macam2 ayat yg kuar kat 'kg' tu, tok kate 'sayyyyyyyy' hahaha so ktorg pn sayyyy jgk laa ekekeke.... tok opah mmg sporting hbs...SAYYYYYY TOKPAH...!! tokpah sayyyy KAMI x? haruslah sayyy kan..hehe..xckp pn da taw wkakakka (yo2 oo)


klau nak cite mmg smpai minggu dpn xhbs2 haha...byk kenangan manis aq kat 'kg' tu...sayyyy la kalau aq tgglkan...skrg aq aktiv kat FB ni..tu pn sebab 'kg' sayyyy ORG KG... lantak la org nak ckp ape pn kat KAMI yang pasti HANYA SHAHIRATICS YANG MEMAHAMI hoi hoi hoi....curlasttt giteww....ITU LA ITU SHAHIR & ADIRA a.k.a SHAHIRA atau lebih dikenali sbgai TOKPAH hehehe....





                      nak tau OD tu ape? ni haa DO kikikikih...